tisdag 8 februari 2011

På nattduksbordet...

just nu så trängs boken "Calla Lily Ponders magiska händer" av Rebecca Wells med ett gäng näsdukar, nässpray, vatten och halstabletter. Jag har väl läst en tredjedel och hittills är den riktigt bra. Man kan ju inte bara läsa deckare, ibland måste man ha någonting annat i lästarmen också.
Calla Lily Ponder växer upp i en liten småstadsidyll som heter La Luna. Hennes mamma är hårfrisörska, känd för sina magiska händer som får kunderna att slappna av. Callas föräldrar driver också en dansstudio så hennes uppväxt är fylld av dans, fest och umgänge. Hon och grannpojken Tuck går från att bli de bästa vänner till att bli ett förälskat par.
Men sen går många saker fel i Callas liv. Hennes mamma går tragiskt bort i cancer och Tuck krossar hennes hjärta. Calla försöker gå vidare mitt i sorgen och saknaden och flyttar därför till New Orleans. Där börjar hon studera till frisör och skapar sig ett nytt liv. Trots allt det nya, allt det roliga, så finns dock alltid saknaden efter La Luna där inom henne. Och längtan efter att återvända blir snart alltför stark.
Finns att låna på ett bibliotek nära dig eller att köpa här för 174:-, den verkar inte ha kommit i pocket. Och för dom som minns och gillade Ya-Ya flickornas gudomliga hemligheter så är det samma författare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar