onsdag 29 december 2010

Uttråkad...

så då bakar jag. Hade lite nougat i skafferiet som jag hade tänkt göra något julgodis av men det blev inte. Så nu passade jag på att göra nougatkakor eftersom sonen fortfarande inte är helt pigg och det blir lite långtråkigt att bara vara inne. Ska göra mitt bästa för att inte äta upp dom också, det får dom andra göra! Vill inte förstöra mina zumbaresultat. Men baka gillar jag så det kan jag inte avstå ifrån. Sedan är det så himla kallt idag så även om sonen hade varit pigg så går jag gärna inte ut med barnen i -28 grader. Både jag och barnen förfryser kinderna så lätt. Kanske beror på att dom är så runda och goa ;0) Här kommer receptet i alla fall:

9 dl havregryn
3 dl socker
300 g smält smör
3 tsk bakpulver

300 g nougat
Lite potatismjöl till bakplåtspappret
Blanda samman alla ingredienserna. Fördela degen på bakplåtspappret i en långpanna. Strö på lite potatismjöl på bakplåtspappret innan degen läggs på så släpper kakan bättre.

Grädda 15-20 minuter i 175º.

Så snart kakan tagits ut från ugnen hyvlas nougat i tunna skivor och läggs över hela kakan. Skär sedan i passande rutor.

Jag hade bara ett paket nougat på 250g och det räckte då, blir bara inte ett jättetjockt lager.

3 kommentarer:

  1. Tack snälla goa du när du ska hålla tummar och tår för oss 2011. Vi hoppas det hjälper nu

    Kram Teres

    SvaraRadera
  2. God fortsättning!

    Då var det dags för en ny tävling hos mig. Hitta på ett namn för en del av min verksamhet och du kan förutom äran även vinna fina priser..

    Välkommen att kika in!
    Kram
    /Lina

    SvaraRadera
  3. Önskar Dig ett gott slut på det gamla 2010
    och hoppas att det nya 2011 blir ett toppenår för Dig och alla i Din närhet.

    Kram Mi

    SvaraRadera