tisdag 4 januari 2011

Blev en...

liten kaka idag efter jobbet. Visste att vi nog skulle få besök och så var jag så sugen på att baka så jag gjorde en Sverigekaka. Lättbakad och god. Särskilt när den var lite ljummen sådär. Mums! Och kaffegästerna gillade den skarpt. Här kommer receptet:



Sverigekaka:

  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokande vatten
  • 4 msk vaniljsocker
  • 125 gr smör
  • 1 dl mjölk

Gör så här:

Smörj och ströa en rund sockerkaksform (ca 11/2 - 2 liter)
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och häll det i ägg/sockerblandningen.
Häll i det kokande vattnet och rör om.
Grädda genast i ca 45 min i 175 grader.
Låt svalna.
Dela kakan i två delar.
Fyllning: Lägg vaniljsocker, smör och mjölk i en kastrull.
Koka tills det tjocknar (ca 2 min.)
Bred på fyllningen på den avsvalnade kakan.
Lägg på överdelen och pudra lite florsocker på kakan.

1 kommentar: