Sverigekaka:
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl kokande vatten
- 4 msk vaniljsocker
- 125 gr smör
- 1 dl mjölk
Gör så här:
Smörj och ströa en rund sockerkaksform (ca 11/2 - 2 liter)Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och häll det i ägg/sockerblandningen.
Häll i det kokande vattnet och rör om.
Grädda genast i ca 45 min i 175 grader.
Låt svalna.
Dela kakan i två delar.
Fyllning: Lägg vaniljsocker, smör och mjölk i en kastrull.
Koka tills det tjocknar (ca 2 min.)
Bred på fyllningen på den avsvalnade kakan.
Lägg på överdelen och pudra lite florsocker på kakan.
Vilken mumsig kaka, måste nog testas ;-P KRAM
SvaraRadera