måndag 2 augusti 2010

Härlig dag!

Idag har vi varit och plockat jordgubbar på en självplock. Och gud så goda! Så söta och dom smakar verkligen jordgubbar! Ofta när man köper tycker jag att dom smakar lite blaskigt och vattnigt fastän dom är svenska. Det är guld att ha lite jordgubbar i frysen att ta fram i smällkalla vintern och njuta och drömma sig tillbaka till sommaren. Men vi har även frossat i dom ikväll.
Och så gillar jag ju själva plockandet också. Men det är väl så när man har vuxit upp med att plocka hjortron, blåbär och lingon i skogen. Det sitter nog i generna...
Bilden är lånad från Googles bildsök.

1 kommentar:

  1. Det ser ju jättegott ut, så rött och saftigt, så har de inte sett ut en enda gång när jag köpt.Blev så trött på alla sura gubbar, trots denna värme, ändå smakade de inte som mina egna.Men sniglar och bärfisar smaskade i sig dom.Nu har jag flyttat en del med revor o allt till framsidan där jag bor på nb.I min lilla täppa med spalje runt om, där snodde dom, men förhoppningsvis nästa sommar, så tror de nog att det är ogräs, för hyresvärden rensar aldrig, det gör jag,där växer en Forsythia vid sidan om.En gube blev det i år.Inga vildhallon blev det heller.Köper frysta redan, även Björnbär,Blåbär gott i vaniljyougurt med müssli till, så jag har tjyvstartat.

    SvaraRadera