Bulldeg: (6 st semlor)
2 dl mandelmjöl
1 dl Bakepro
0,75 dl Sötrix flor
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
0,5 dl vispgrädde
Mandelmassa:
1 dl mandelmjöl
2,5 msk Sötrix flor
Vatten
Garnering:
vispad grädde
Gör så här: Bulldeg: Vispa grädden. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt de knäckta äggen, vispa med elvisp så det blandas ordentligt. Rör ner vispgrädden. Klicka ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper (tänk på att de växer både på höjden, men även i diameter i ugnen, när du klickar ut), fördela smeten till 6 st bullar, försök att jämna till ytan med baksidan av en matsked som du doppar i kallt vatten för då går det lättare.
Grädda 8-10 minuter i ugn på 200 grader, eller tills bullarna ser färdiga ut . Pensla bullarna direkt efter gräddningen med uppvispat ägg med en skvätt grädde, så blir ytan mjuk.
Mandelmassa: Blanda mandelmjöl och Sötrix flor, tillsätt vatten lite i taget tills du har fått en konsistens som du vill ha
Montering: Skär av locken på bullarna, bred eller klicka ut mandelmassan, spritsa eller klicka på vispgrädde, lägg på locket och pudra med Sötrix flor.
Ja, nu är fettisdagen räddad i alla fall. Jag behöver inte sitta utan :) Fast det hade jag ju klarat ändå men det är kul att testa.
Montering: Skär av locken på bullarna, bred eller klicka ut mandelmassan, spritsa eller klicka på vispgrädde, lägg på locket och pudra med Sötrix flor.
Ja, nu är fettisdagen räddad i alla fall. Jag behöver inte sitta utan :) Fast det hade jag ju klarat ändå men det är kul att testa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar