måndag 18 juli 2011

Blå himmel...

igår, regntunga skyar idag. Vädret växlar och humöret likaså! Igår satt jag ute i och läste Lantliv, hängde en massa tvätt ute (vilket jag tycker är underbart), cyklade och tittade på barnen som lekte. Vi avslutade kvällen med att grilla en jättegod biff och så gjorde jag hemmagjort vitlöksbröd. Jag fyllde en baguette med smör som jag rev ner vitlök i plus en massa persilja, salt och kryddor. Det blev hur gott som helst! Idag är det lite grått och regnigt och humöret känns lite likadant. Men jag försöker bota det med att baka toscakaka för jag såg ett recept på det i senaste Lantliv. Och då var jag ju förstås tvungen att provbaka. Det är med dinkelsikt och råsocker i och till geggamojan ovanpå tog jag hasselnötter och mandel. Vi får se när vi har provsmakat den ikväll om den är lika god som den låter! Sedan håller jag också på att baka Leilas sirapslimpa - den vet jag är grymt god.

1 kommentar:

 1. Hejsan Anna !

  Jag har aldrig bakat matbröd, jo en gång gjorde jag ett försök, den blev döbakt efter en halvtimme stenhård.
  Däremot muffins i alla möjliga modefjanger och lite speciella kakor bakade jag mycket i mitt kök i Pershagen, huset han byggde åt oss och sedan sålde, då flyttade jag ifrån honom, man säljer inte mitt hem hux flux.Efter det var det slutbakat.
  Jo, nån gång kanske.

  Ingen ide´, ingen kommer och fikar hos mig ändå. Som förr på den tiden jag drack och rökte hade jag några som kom. Nu kommer ingen.
  Alla fika hemma hos sig.

  Kram Mi

  SvaraRadera