tisdag 30 november 2010

Visst...


var den här lite söt? Kanske man borde köpa varsin julgranskula till barnen varje år. Så har dom några när det är dags för en egen julgran. Det finns ju så många söta så det är inte klokt. Den här finns på Åhlens för 59:-. Jag tror nog jag måste in en sväng på Åhlens när vi far till stan...

Jag får lite...

dåligt samvete så här års när jag tänker på hur mycket pengar vi lägger på julklappar och julpynt och sådant när det finns så många som inte ens har rent vatten att dricka. Såg att Unicef har gåvopaket man kan köpa, till exempel så kan man köpa ett mamma-baby-paket som innehåller alla de läkemedel som behövs för att skydda ett spädbarn mot hiv. Den pedagogiska förpackningen gör det enkelt att fullfölja medicineringen på egen hand, utan läkarövervakning. Färger och symboler visar vilken medicin mamma och barn ska ta under olika perioder – graviditet, förlossning och amning. För det står så här på deras hemsida: Varje dag får 1 000 spädbarn hiv – de flesta av sin mamma, vid förlossningen eller amning. Men det här går enkelt att göra något åt. Det finns mediciner som i hela 95% av fallen förhindrar att hivpositiva kvinnor överför viruset till sina spädbarn. Men många har stora problem att fullfölja den många månader långa behandlingen på grund av stora avstånd till närmsta vårdcentral. Och då kan man skänka pengar till ett sådant paket! Kostar i och för sig 635:- men det finns också mässlingsvaccin som man kan skänka för 41:-! Ja, någonting ska jag då se till att skänka.

måndag 29 november 2010

Jag fortsätter...

att vara duktig på morgonen! Går upp och kör mitt Zumbapass, det blir allt lite stressigt men jag mår så mycket bättre. Det är nog viktigt att man tar sig tid att ta hand om sig själv också även om det är väl så tidigt på morgonen... Sedan får man väl hoppas att det börjar synas på vågen också! Ja, någon latinamerikansk fotomodell kommer jag ju aldrig att bli men nog ska jag väl kunna jobba bort en hel del. Kanske lite osmart att börja så här strax innan jul men det struntar jag i. Jag åt ett par pepparkakor och en liten mugg med glögg igår. Man får helt enkelt äta med måtta och välja sina tillfällen. Nu börjar ögonlocken kännas tunga (och det har dom gjort sedan 8 imorse...) så nu är det nog strax dags att krypa ner i sängen.

Tävlar hos Alices mamma



Jag är med och tävlar hos Alicesmamma om ett presentkort på 250 kr hos husetpalandet.se
Tävla HÄR du också!
Pågår till den 5/12

söndag 28 november 2010

1:a advent

För mig finns det bara två julblommor, vita hyacinter och vit amaryllis. Hyacinter har jag införskaffat men amaryllisen har jag inte lyckats hitta här ännu. Röda finns men inte vita. Jag kanske får spara det till på torsdag då jag ska till storstan. Jag tycker särskilt om att ha hyacinterna i glas, det är så fint.
Idag har vi myst med glögg och pepparkakor och varit ute på julskyltningen. Marknaden var kanske inte så mycket att hurra för men det är alltid trevligt att gå och strosa omkring lite. Och i år var det inte alltför kallt, bara -12. Om jag inte minns helt fel så var det långt över -20 förra skyltsöndagen... och det är ju väl kallt när man ska gå omkring med barn. Och då var ju lillstrumpan bara en liten plutta som låg i vagn.

Macarons


Jag har aldrig testat dessa fantastiska macarons som det står om i snart varenda tidning! Men nu har en av ANNAWII´S läsare chansen att vinna en riktigt smarrig vinst i form av en valfri förpackning med 8 stycken macarons från härliga Délices de France. Förpackningarna finns i två olika sorter, julsmaker samt originalsmaker. Jag måste då testa lyckan!

lördag 27 november 2010

Visst...

är den fin, min stjärna som jag köpte på Hemtex! Den ger ett väldigt mysigt sken och så är den enkel och fin. Och vit! Ja, lite adventsfint har jag hunnit göra men idag så jobbar mannen precis hela dagen från 7 imorse till sena natten så mest har jag ju såklart skött om barnen och varit ute på stan en sväng. Köpte faktiskt en julklapp också. Och lite vit sprayfärg som jag ska använda till en adventsljusstake som ska bli vit istället för röd. Barnen är lite förkylda så jag är rädd att dom kan få feber till imorgon vilket är synd när det är skyltsöndag. Det är ju så mysigt att gå och titta och så är det lite marknad och sådant. Vi får hoppas på det bästa. Sedan ska vi ju förstås tända det första ljuset i adventsljusstaken och dricka lite glögg. Det hör liksom till. Kanske att det slinker ner en pepparkaka också.
Ha en mysig första advent imorgon!

Tävlar hos Från botten till toppen

"Jag tävlar hos Från botten till toppen... om en personlig almanacka!
Tävla HÄR du med!"
Pågår till den 5/12

Tävlar hos Bokhunger


Jag tävlar hos Bokhunger om filmen Hanna Montana, The complete third season. Pågår till den 1/12.

Tävlar hos Britta bloggar


Jag tävlar om ett presentkort på 500 kr från geggamoja hos Britta Bloggar!
Tävla här du också!

Pågår till den 10/12

fredag 26 november 2010

Äntligen...

har mitt absoluta favoritprogram börjat om! På spåret! Jag älskar det. Och sedan gick jag ut hårt och dominerade genom att ta Las Vegas på 10 poäng. Sedan var det en liten tjej som tyvärr störde programmet så det var lite svårt att kunna koncentrera sig på alla frågor när hon busade runt som värst...
Idol kan slänga sig i väggen i mitt tycke. Kunskap, humor och musik i ett program, me like!

Tävlar hos En Bitter Blondin


Jag tävlar hos EN BITTER BLONDIN i tävlingen tillsammans med Interiora.se
Den här docksängen skulle jag köpa om jag vann. Vore en perfekt julklapp till lillan.
Tävlingen pågår fram t.om den 30/11.

Tävlar hos Happily Ever After



Jag tävlar hos HAPPILY EVER AFTER om julkort från PrintsWithWings.
Priset är 25 stycken julkort med tillhörande kuvert (motsvarar ett värde på cirka 429 kronor). Pågår till på tisdag.

Just nu...

på Grönkulla så har jag det rätt bra. Lillan sover, grabben är på skolan, jag sitter med fötterna på bordet och mannen skurar :) Bra arbetsfördelning, va! Nä jag ska strax hjälpa till jag också. Jag gillar inte att skura och han gillar inte att städa toaletterna så vi har fördelat det så. Därför ska jag gå och göra min del alldeles strax. Sedan ska vi pynta lite, fara med gossen på innebandyträning och så blir det pitabröd med mumsig fyllning till middag. Och så kanske några popcorn. En liten belöning kan man väl få när man har kört hårt med motionen hela veckan. Ha en skön fredag!

torsdag 25 november 2010

Hej vad det går!


Veckorna springer iväg. Imorgon blir det lite snabb städning och så ska jag försöka göra lite adventsfint. Jag har redan hunnit sätta upp en stjärna som jag köpte på Hemtex förra helgen. Den blev riktigt fin.
Jag känner mig så duktig som stiger upp så tidigt för att motionera, men även fast jag är trött så känner jag mig piggare! Ja, det låter kanske konstigt men jag mår så mycket bättre av att motionera. Och gärna före frukost, det blir liksom en toppenstart på dagen. Då har jag gjort bort det och kan slappa på kvällen. Sedan känner jag stor skillnad i rygg och axlar, det hjälper verkligen att röra på sig och få cirkulation och bli varm i musklerna. Det känns som om det här kan bli en god vana! Men jag ska vila på lördag, det är ju viktigt det också. Kort dag imorgon som vanligt - härligt!

onsdag 24 november 2010

Har hittat...


den ultimata julstjärnan till lillstrumpan! Den här rosa med moln ska jag genast ta och klicka hem, jag lär väl inte hinna få den till på söndag men den som väntar på något fint... Grabben har en pepparkaksgubbe av Karin Mannerstål i sitt rum som är jättefin och då måste ju lillan också få en julbelysning tycker jag. Finns att köpa här. När jag får den ska jag bädda i hennes säng med hennes rosa molnpåslakan också. Kommer ju att bli så fint så.

Ledsen om jag tjatar...

men Carin Wirsén är verkligen en trevlig människa. Fick en liten pratstund till med henne idag och passade då också på att köpa ett förkläde i det brokiga mönstret och en pysselbok. Det känns hur mycket hon uppskattar barn och hur hon brinner för det hon gör. Idag visade hon mig lite läromedel som hon och hennes dotter Stina Wirsén har gjort och det var så bra! Verkligen roligt att se, tänk om det hade funnits sådant där när man själv gick i skola! För er som har barn och inte har upptäckt Carin och Stinas böcker så rekommenderar jag dom verkligen. Rut och Knut är stora favoriter här hemma och även hennes Vem-böcker och Liten skär går hem hos barnen. Rut och Knut är så roliga att läsa också, jag älskar att läsa när det är på rim. Sedan gillar jag verkligen illustrationerna också.

Tävlar hos Tant Ulrika


"Jag deltar i utlottningen om valfria varor till ett värde av 300kr
från Varuhuset Salt hos Tant Ulrika!
"

tisdag 23 november 2010

Har idag...


haft den stora förmånen att få träffa och prata lite med författaren Carin Wirsén. Ni vet hon som har skrivit böckerna om Rut & Knut och som är en av mina stora favoriter när det gäller barnbokslitteratur! Hon hade dessutom med sig några av produkterna som heter Brokiga, bland annat förkläde, haklapp, julkort med mera. Så imorgon ska jag ta och handla lite av henne. Jag tänkte köpa förklädet till lillan i julklapp och så hade hon en liten smart pysselbok som man kan göra tillsammans där både små och stora barn kan måla. Det stora syskonet kan måla i bilden och sedan kan det lilla barnet måla det som uppmanas i texten till exempel så var det en bild på en liten med paraply och då skulle man också måla regnet! Himla fiffigt tyckte jag, men man kanske måste se det för att förstå vad jag menar. Jag är inte världsbäst på att förklara...
Hon verkar väldigt engagerad och jag älskar att träffa människor som brinner och är passionerade för det dom gör. Man blir så inspirerad.

måndag 22 november 2010

Jag är på gång!

Jajamänsan, imorse steg jag upp 04.30 och körde ett pass med Zumba! Känner mig himla duktig och det var riktigt svettigt och ryggen fick sig en ordentlig genomkörare vilket behövdes. Nu gäller det bara att fortsätta i samma stil vilket betyder att jag snart ska gå och lägga mig så jag orkar... Jag behöver verkligen röra på mig som sitter så mycket vid datorn på jobbet och så blir det ju en del hemma också. Och går jag ner lite på kuppen så gör det ingenting alls. Ska som sagt försöka utesluta en massa onödigt som jag stoppar i mig och äta ordentligt med mat istället. Man blir inspirerad när man tittar på Biggest loser det är då ett som är säkert.
Idag har vi en sådan där riktigt fin vinterdag, det ser verkligen ut som sinnebilden för ett julkort och månen är stor och rund. Vackert!

söndag 21 november 2010

Denna...

karaff med det vackra namnet "Leende" fick följa med hem från IKEA. Sambon hade sönder den vi hade och den här hade så vacker färg så den fick komma hem till oss. Mycket fin! Gillar inte bara färgen utan formen också. Är nog lite svag för färgat glas minsann. Sedan köpte jag en ljusgardin som jag kanske ska ha i vårt gästrum nere i källaren, det är också tänkt att bli ett mys- och spelrum så det blir nog fint där. Behövs ju lite ljus där också även om det finns några små källarfönster.

Det här borde...

jag ha gjort idag: städat toaletterna, dammtorkat, motionerat, planerat mat för veckan och säkert en massa annat som jag helt förträngt...
Det här har jag gjort idag: tvättat tre maskiner (med vår nya tvättmaskin!), gosat och lekt med lillan, gråtit en skvätt, badat lillan, hämtat lite grejor från ett förråd och ätit godis! Nej nästa vecka ska jag verkligen försöka ta tag i livet och försöka stiga upp på morgonen och motionera för det blir helt enkelt inte av på kvällarna. Jag är helt slut efter att ha nattat barnen och jag känner att jag behöver ett par timmar på kvällen för att varva ner och bara vara. Sedan ska jag försöka äta bättre och inte stressa! Magen säger ifrån, inte särskilt vänligt men bestämt. Här ska det bli bättring. Vi säger så! Och städningen ska jag också ta tag i, det är ju advent nästa helg. Finfint.

Tävlar hos Johanna



Jag är med och tävlar om en Cottage värmeljuslykta (se bilden)
hos Living and Room,Johannas blogg, var med du också!”

Tävlar hos en mammas vardag


"Jag tävlar om 2 stycken julgardiner ifrån Textilonnet hos mammasvardag.blogg.se"
Pågår till den 25/11

Jag tävlar hos Ett hus till oss


Jag tävlar hos Ett hus till oss om värmefilten Warm & Cosy från OBH Nordica!

För att komma till tävlingen klicka här!
Pågår till den 15/12

lördag 20 november 2010

Är helt...

slut efter en dag på IKEA. Sjukt mycket folk blev från lunch och framåt. Man skulle få dagskassan från en sådan dag så kunde man leva gott! Nu ska jag slappa en liten stund till och sedan blir det sängen. Ska försöka få lite ryggmassage också, kan behövas...

fredag 19 november 2010

Imorgon åker vi långt...

för att köpa lördagsgodis! Eller ja vi ska till IKEA jag och sonen och jag gissar att det inte är just IKEA som drar för honom utan den stora godisaffären som finns i närheten... Det ska bli kul att göra en liten utflykt bara jag och han. Så det blir en tidig morgon för oss imorgon. Tur att jag har slutat tidigt idag och tagit mig en liten tupplur. Det behövdes kan jag säga! Ha en riktigt mysig fredag! Vi ska fredagsmysa efter sonens träning.

En finfin vinst

fick jag i posten igår. Det här fina fleecesetet vann jag hos Johanna för ett tag sedan och det kom igår. Jättefin rosa färg och sådär tunn och fin fleece som jag gillar. Bra att ha under overall då det inte blir så klumpigt! Finns hos Smilebutiken. Det är riktigt roligt att vinna tävlingar! Särskilt när man inte har så mycket pengar så är det väldigt välkommet att vinna så här bra saker.

Tävlar hos Studentmamman


Tävla hos STUDENTMAMMAN om en mjuk Luciakrona från Kloka leksaker.

Tävlingen pågår till den 23/11.

Tävlar hos Fröken M


” Denna ovala skärbräda från Jamie Oliver vill jag ha av tomten i år. Tävla om din favorit julklapp hos Fröken M i samarbete med Lyckas Med Mat

torsdag 18 november 2010

Här har vi...

magsjuka in da house... Lillan har gått och fått sin första magsjuka. Hon är på bra humör ändå men trött såklart. Hoppas vi andra klarar oss. Jag och sonen ska ju ut och åka buss på lördag och det vore ju inte så kul att drabbas av magsjuka då. Håller tummarna för att vi klarar oss. Men det brukar vara rackarns smittsamt.
Ja, den här veckan drog ju också förbi i ett huj. Man hinner knappt vara med så är det fredag igen...

tisdag 16 november 2010

Ett lamm...

till middag av Steve Smallman kan jag också tipsa om. En jättebra bilderbok och nu har jag också sett den som barnteater och den var helt suverän! Jag gillar verkligen att ta med barnen på teater när det finns möjlighet. Sonen älskar också att gå på teater och lever sig verkligen in och skrattar så gott och hjärtligt så man blir alldeles varm och glad och lycklig. Det är Boulevardteatern som ger föreställningen och skådespelarna heter Mirja Breitholz & Gustav Lundkvist. Så här står det om den på deras hemsida:
Ett lamm till middag är en berättelse om en gammal varg som tröttnat på grönsakssoppa och sitter och längtar efter nåt riktigt gott att äta, när det plötsligt knackar på dörren. Utanför står ett litet lamm.“Får jag komma in?” frågar det lilla lammet. “Visst, sötnos, kom in bara. -Du kommer lagom till middag!” flinar den gamla vargen.”
Och så tar vargen fram sin kokbok…Men lammet vill inte bli vargens middag. Lammet vill bli vargens vän!
Frågan är bara om det är möjligt...
Och om jag inte är helt ute och cyklar så vill jag minnas att Mirja Breitholz kan ha skrivit låtar till melodifestivalen vid något tillfälle och fråga inte varför jag kommer ihåg det för jag vet inte vilken/vilka låtar det var. Eller så finns det fler som heter så. Måste nog kolla upp det... så jag inte går och funderar på det. Hur som helst en bra bilderbok och en bra föreställning!

måndag 15 november 2010

Tips på bilderbok

Här kommer ett tips på en jättefin bilderbok, Zog - den lilla draken av Julia Donaldson. Den som har illustrerat heter Axel Scheffler och jag tycker att han gör helt underbara bilder. Paret har även gjort böckerna om Gruffalon som ni säkert har sett. Jag gillar verkligen barnböcker som rimmar, förutsatt att det är bra rimmat förstås. För det flyter så fint, det blir melodiskt, när man läser för barnen. Och här är det väldigt bra översatt av den fantastiske Lennart Hellsing.
Den här boken handlar om draken Zog och konsten att bli en stor och skrämmande drake - fast man bara är en liten nybörjardrake. Jag gillar! Finns på ett bibliotek nära dig eller här för prick 100 pix! Ett bra julklappstips om du har någon 3-6åring att köpa bok till.
Bilden har jag lånat från Adlibris.

Tävlar hos Erika


"Jag tävlar hos Erika om ett valfritt tryck från Studio Nele.
Tävla HÄR du också"
Pågår till den 6/12

söndag 14 november 2010

Sköna söndag

Här har vi haft en riktigt skön söndag. Migränen släppte äntligen och vi har varit och lyssnat på sonen som sjöng med barnkören i kyrkan. Den kvinnliga prästen är jättebra och avslappnad så det var väldigt trevligt. Och man blir ju inte så lite varm i mammahjärtat heller när lilleman sjunger så fint. Sedan har vi såklart firat pappan i huset med små presenter och god mat med tårta till efterrätt.
Sedan har jag såklart tänt ljus för min pappa och jag önskar så att han vore med oss...

lördag 13 november 2010

Hela familjen...

verkar bestå av sega gubbar idag. Vi gör inte ett jota och jag har fortfarande ont i huvudet (det är väl migrän det är nog bara att acceptera). Vi halvligger i soffan och småfryser allihopa. Men det blev i alla fall en tur på samhället och det inhandlades en matta som man kan torka av fötterna på, rätt bra när man har barn som drar in en massa snö och bara slänger av sig allt där dom står. Ikväll blir det ett glas vin och så hyrde vi Sex & City 2 som vi ska se när kidsen har lagt sig. Tror i och för sig inte att den är sådär jättebra men med tanke på utbudet på tv:n så är den säkert alldeles tillräckligt bra för oss. Jag älskar ju tv-serien så jag måste ju bara se den.

fredag 12 november 2010

Cosas

Cosas är ju, om ni inte redan har upptäckt det, en riktigt fin webshop med så mycket snygga saker. Imorgon fyller dom 4 år så dom firar med kalaspriser och fri frakt. Det finns en hel del jag skulle vilja ha och dom här burkarna var precis i min smak! Alla mina favoritfärger på samma burk - kan inte bli bättre. Och så älskar jag plåtburkar också.

Varför ska man...

drabbas av huvudvärk en fredag? Känns ju jäkligt onödigt. Vill helst bara hålla huvudet i händerna. Det är nog för att man börjar slappna av förstås. Att dels sitta mycket vid datorn och dels hålla på med tunga böcker håller på att ta ut sin rätt tror jag. Det sliter nog mer än man kan tro det här lite monotona arbetet med många små rörelser som man upprepar hela tiden.
Hoppas jag kan sova inatt trots tandvärken för då hoppas jag att jag vaknar som en ny människa imorgon. Hur som haver önskar jag er en trevlig helg!

Tävlar hos Josefine - mamma till Hugo


"Jag är med och tävlar om en tunika eller ett par byxor från Snork Retro Design i valfri modell och tyg hos Josefine, tävla HÄR du med"
Pågår till den 26/11

Tävlar hos Natali


Jag tävlar hos Natali.
Tävlingen pågår till den 19/11

torsdag 11 november 2010

Tävlar hos Petit Fashion


Jag tävlar hos Petit Fashion
Pågår till den 18/11

Inte blå...

men den är allt lite svullen snoken min. Och ont gör det fortfarande. Idag har vi haft verksamhetsplanering på jobbet. Inte direkt min favoritsyssla men det är väl ett nödvändigt ont. Tur att det är fredag i morgon och jag har kort dag. Slutar vid lunch och då går jag och hämtar lillstrumpan och så får hon sova hemma. Det är så skönt att få någon timme bara för sig själv även om det mest blir att jag plockar undan eller förbereder middagen. Ikväll har jag dessutom tagit mig ett bad och läst nyaste Allt i hemmet. Vilken lyx!
Men jag vet inte om det bara är jag eller har den tidningen blivit sämre sedan dom gjorde om den? Vet verkligen inte om jag ska fortsätta prenumerera på den... Kanske blir någon annan inredningstidning, men vilken? Lantliv, Sköna hem, Tove... Hus & Hem har vi på jobbet så den läser jag där. Tål att funderas på.

onsdag 10 november 2010

Rackarns vad ont...

det tar att få en dansk skalle av en ettåring! Hur kan en sådan liten en ha så stort och hårt huvud?! Näsan kommer säkert att anta den där fina smurfblå färgen imorgon. Det var bara tur att jag klarade mig från näsblod och då hade det nog blivit livat i huset. För sonen klarar inte av att se sin mamma blöda, been there done that och det var traumatiskt för honom...
Apropå smurfar såg jag att dom har börjat sälja smurfhus igen och jag blir helt nostalgisk. Jag har kvar några smurfar men mitt smurfhus är jag rädd att min pappa slängde bort. Hm, undrar om inte gossen behöver ett smurfhus i julklapp så mamman kan få leka ;0)
Hittade förresten en hel sida med massor av smurfar, smurfhus med mera, kolla här om ni också vill bli nostalgiska!

tisdag 9 november 2010

En superenkel...

och supergod kladdkaka a la Marabou mjölkchoklad gjorde jag och lillan igår. Ja, lillan slickade mest skedar och vispar men ändå... Den blir nästan lite kolaaktig och alldeles jättegod. Full med kostfiber, fiberhavregryn och nä nu ljuger jag igen. Här kommer receptet:

200 g mjölkchoklad
200 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Smält smöret och chokladen på låg värme. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda sedan ner vetemjölet och smör- och chokladblandningen. In i ugnen på 180 grader i cirkus 20 minuter. Klart! Serveras gärna med lite vaniljglass. Smakade extra gott på en vanlig måndagskväll :)
Och den var lika god idag när jag bjöd på den på jobbet fast nu med vispad grädde. Fungerade utmärkt det också.

Tävlar om en tidningsprenumeration hos MansonDust


Jag tävlar hos MansonDust om en valfri prenumeration från Tidningskungen.se
Tävlingen pågår till den 14/11 kl 23:59!

Känns lite vemodigt...

att plocka undan lillans fina vagga som heter Knoppa... Men hon har ju inte legat i den på ett år så det har väl varit dags länge nu. Inte för att den har stört, den är så fin så man kan ha den som prydnad. Jag var lite emot det men fick ge mig. Får väl spara den till eventuella barnbarn om sisådär 20-30 år. Hoppas mina barn inte väntar lika länge som vi med att föröka sig så man hinner njuta av att ha barnbarn. Min pappa dog ju bara 63 år gammal och barnens farmor blev precis 70 år så jag funderar rätt mycket på det. Men det är som det är och nu är vaggan nerplockad och lillan blir snart ett och ett halvt år. Det går fort. Ruskigt fort. Bilden har jag lånat från Googles bildsök så babyn på bilden överensstämmer inte med min lilla men vaggan ser precis ut sådär. Fin va!

Tävlar hos Tant Ulrika igen


"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort värt 300kr från Bestkids hos Tant Ulrika!"

Tävlingen avslutas 29/11 kl 20.00

måndag 8 november 2010

Åkte dit...

på en burk pepparkakor och en julmust igår. Ja, alltså jag åt inte upp en burk pepparkakor eller drack en hel julmust men jag föll till föga för sonens bedjande ögon. Jag vill ju gärna spara på det där ett tag till men vad ska man göra när butikerna är fulla av juliga frestelser redan nu... Det är tur att man blir snäll av pepparkakor ;0)
Men allvarligt, jag gillar julen men tycker att det börjas alldeles för tidigt.

Tävlar hos Nikita


Jag tävlar om ett presentkort värde 350kr från Interiora i Nikitas blogg
tävla HÄR du med!
Pågår till den 28/11

söndag 7 november 2010

Funderar på...

att köpa den här lampan till lillan i julklapp. Hon har en mörkrosa lampskärm just nu så hon behöver ju egentligen ingen ny, men den är lite för rosa för min smak. Och så fick jag syn på den här och blev lite sjuk om den. Jag ska tänka på det men den där rosa färgen är mer min kopp te. Och jag vill inte ha för puttenuttigt heller. Den finns i rött också men då passar det inte riktigt med tapeten som är bredrandig och i diskret ljung och naturvitt. Finns bland annat här hos Bestkids.se.
Och stjärnor är ju aldrig fel...

Just nu...

håller jag på och läser "Strindbergs stjärna" av Jan Wallentin. Har inte hunnit så långt än men hittills verkar den riktigt spännande och ja den känns väl lite Dan Brown-inspirerad. Men det gillar ju jag som lättsam underhållning. Den är visst redan såld till en massa länder men den fick inte alls bra kritik i DN. Nåja, jag bryr mig inte så mycket om vad kritikerna säger. Jag läser allt möjligt och rätt så ofta vill jag ha något som bara roar mig för stunden och det är väl inget fel i det. Vill ni läsa själva så finns boken säkert på ett bibliotek nära dig eller om du vill ha en alldeles egen så finns den här för 157:-.
Bilden har jag lånat från Adlibris.

lördag 6 november 2010

Tänker på dom jag har i himlen...




The DJ's playing the same song
I have so much to do
I have to carry on
I wonder will this grief ever be gone
Will it ever go
I'm the king of sorrow, yeah
The king of sorrow

Här är vi...

lite halvsjuka och hängiga hela högen. Förutom pappan i huset som jobbar ikväll. Så vi halvligger i soffan och lördagsmyser med lite godis och kollar lite tv. Det är ungefär vad vi orkar med. Lillan hoppar i och för sig lite halvhjärtat på sin hoppko (en sådan där uppblåsbar historia) och det rinner konstant ur både ögon och näsa. Lillsnuttan. Känns lite trist att inte ha varit ut någonting idag för det har varit så fint vinterväder och nu när solen var på väg ner så fick himlen en alldeles underbar ton av rosa och lila. Vackert! Nåja, det kommer nog fler sådana här fina dagar.

fredag 5 november 2010

Tävlar hos Tant Ulrika


"Jag deltar i tävlingen där TVÅ st har chansen att vinna varsitt presentkort á 500kr/st från Warehouse19 hos Tant Ulrika!"

Tävlar hos Ellas inspiration


Tävla hos Ellas inspiration om en TASSIMO-maskin!
Pågår till den 8/11

torsdag 4 november 2010

Allhelgona

Imorgon är det kort dag på jobbet och efter jobbet ska jag på pappas grav och tända ljus. Saknar honom så otroligt mycket. Det känns så orättvist att han inte fick vara mer med sitt första barnbarn och aldrig fick se sitt andra... Han fattas oss. Min pappa var en tystlåten person med väldigt mycket humor. Han använde, som många av oss norrlänningar, inte så många ord för att säga det han ville. Och intelligent med ett otroligt minne för siffror. Och jag längtar så efter honom. Livet ändras så fort...
Allhelgona är en fin helg tycker jag. Det är så starkt och stämningsfullt med alla ljus som tänds på kyrkogården. Jag tänder ett ljus för pappa, mormor, morfar, farmor, farfar, svärmor och alla andra vi förlorat men som ändå lever vidare i våra hjärtan.